Dag 7: 28 April 2013

 pontaix34

Die dorp Die, sowat 11km vanaf  Pontaix. Die was ‘n prominente dorp in die Protestantse weerstand.

 pontaix35

Die Tour de Purgnon (die T0ring van Purgnon).

 pontaix36

Bord wys na ‘n steil bergpaadjie wat na die toring lei.

 pontaix37

Die steil voetpad na die toring.

 pontaix38

Notre Dame d’Espérance de Purgnon (Tour de Purgnon).

 Die Tour de Purgnon is geleë op ‘n heuwel tussen dennebome en was waarskynlik deur Romeine gebou as ‘n uitkyktoring .  In die 16de eeu was Protestante in beheer van die dorp “Die” en is die toring deur hulle gebruik as uitkyktoring. In die 19de eeu is dit deur ‘n priester gekoop wat dit omskep het in ‘n kapel met die naam  in ‘n kapel genoem die Notre Dame d’Espérance de Purgnon.

pontaix40

‘n Pragtige uitsig na die noorde.

pontaix41

Uitsig na die weste.

pontaix42

In Augustus 1944 het die Geallileerde magte in Marseille geland om Frankryk te help bevry van die Duitse besetting.  Die dorp Die is op 20 Augustus bevry met die aankoms van  ‘n bataljon Amerikaanse soldate van Texas.

pontaix43

Oppad van Die na Loriol.